More categories

  • Програмска понуда

  • За HBO GO

  • Технички информации

  • Уреди и платформи

  • Начин на плаќање и претплата

  • Решенија за проблеми

Добивам порака со грешка кога се обидувам да гледам содржина на мојот телефон/таблет. Зошто се случува тоа?

Повеќе различни причини појавуваат порака со грешка. Ве молиме обидете се со предлозите подолу за да го решите проблемот:
1. Преинсталирајте ја апликацијата.
2. Затворете ги сите апликации кои работат во позадина.
3. Користете друга интернет конекција (3G, 4G hot spot).
4. Проверете дали ја имате најновата верзија на software/firmware.
5. Рестартирајте го вашиот модем/рутер доколку претходните чекори не дадат резултат.

Доколку претходните чекори не го решат проблемот, Ве молиме контактирајте ја нашата Службата за корисници со следните информации:
1. Вашиот ID на профилот или e-mail адресата со која сте се регистрирале на HBO GO.
2. Објаснување на проблемот (дали добивате порака за грешка, дали имате проблем со стартување на содржините, кога се појавил проблемот, дали проблемот се појавува и на други уреди кои користат иста мрежа).